• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Hoofdtelefoon kabel vervangen

Gestart door peter1961, 1 juli 2011, 14:36:33

Vorige topic - Volgende topic

peter1961

Ik ben in bezit van onder andere een AKG K601 welke voor zijn prijs behoorlijk goed is maar vind hem wel wat "dun" in het laag en vrij fris klinken.
Aangezien ik veel muziek DVDs kijk en luister wilde ik op een of andere manier de kabel verlengen naar zo,n 5 meter.
Bij het demonteren van de oorschelp zag ik dat de huidige bekabeling toch wel van  heel matige kwaliteit was en niet afgeschermd ( de 701 heeft de zelfde kabel ) dus besloot ik de bestaande kabel geheel te vervangen voor een 5 meter kabel van betere kwaliteit.
Het is een aardige klus maar zeer goed te doen als je voorzichtig te werk gaat.
Ik heb nu enige dagen kunnen luisteren naar het testresultaat en blijf mij verbazen over de weergave verbetering die dit heeft opgeleverd.
De weergave is nu veel beter in balans en ik heb gedetailleerd laag zoals ik het nog niet eerder heb gehoord met deze 601.
De weergave klinkt heel volwassen en warmer zonder dat het bekende ruimtelijke middengebied die de AKGs hebben te kort te doen.
Ik kan ieder en met name de AKG bezitters aanraden om hier eens mee aan de slag te gaan

Sluijsbassoon

leuk dat je zo'n hoorbare verbetering hebt gerealiseerd met de kabelvervanging.
-wat voor snoertje heb je gebruikt?
-speciale pluggen?

Sluijsbassoon

zo' n twee-aderig afgeschermde -dunne- microfoonkabel gebruikte ik ook al meermalen voor nieuwe snoertjes aan diverse hoofdtelefoons en een vergulde mini jacksteker. Werkt prima.

foto' s ed staan ergens in een eerder hoofdtelefoontopic

Bellini

Van tijd tot tijd moet ik de kabel van mijn Sennheiser HD580 vervangen vanwege draadbreuk. An sich geen probleem want gewoon nog te bestellen bij Sennheiser. Ik heb zitten zoeken op vervangende beter kabels maar kom daar niet helemaal uit. Een hoop AliExpress en ook balanced kabels waarvan ik niet eens weet wat dat is.

Ik ben benieuwd of er een evengoed (of betere) maar sterkere kabel is met dezelfde lengete (3 m volgens mij). Aansluiting van HD580 is volgens mij dezelfde als van de HD600 en HD650

Jan66


1Mandine

20 september 2022, 18:56:35 #5 Laatste wijziging: 1 juli 2023, 04:42:06 door 1Mandine
Ik heb nog nooit een kabelprobleem gehad, maar jouw ervaring is interessant!
Wat ik echter altijd al heel leuk heb gevonden, is een best friend for 2 ketting die ik bij mijn beste vriendin kan dragen om haar te vertellen hoeveel ik van haar hou. Ik heb deze bff for 2 kettingen op deze site gezien: https://twee-sieraden.nl/collections/bff-ketting-voor-2

Ad58

Interessant, maar welke kabel heb je nu gekocht dan?