Zonnepanelen icm audio

Gestart door Buell, 23 april 2020, 22:16:41

Vorige topic - Volgende topic

wrieh

Sommige oude meters hebben ook een "terugloopblokkering", als je zonnepanelen neemt zou ik dan zeker de meter laten vervangen ;). Ik ben eigenlijk wel benieuwd hou z'n sinus de omvormer maakt, wellicht een keer interessant om met een scoop op de omvormer te prikken :)?
Platenspeler: Technics SL-D202 + Nagaoka MP-110;
Versterker: Akai AM2600 + B&W DM220i;
Tuner: Akai AT2600
CD-Speler: Kenwood DP-47;
Cassettedeck: Akai GX706D

Duclaasie

Mij werd door een bevriende makelaar juist geadviseerd om zo'n oude meter te laten zitten. Weet niet of er verschillende types in zijn, maar die oude zwarte meters zouden gewoon terug tellen met alle voordelen van dien.

Tdo

Citaat van: Duclaasie op 29 mei 2020, 13:05:44Mij werd door een bevriende makelaar juist geadviseerd om zo'n oude meter te laten zitten. Weet niet of er verschillende types in zijn, maar die oude zwarte meters zouden gewoon terug tellen met alle voordelen van dien.

Sommige kunnen idd niet terug lopen. De mijne doet dat wel en dat werkt prima. Heb geen nadelige invloed van de omvormer kunnen bespeuren, heb me wel laten adviseren wat dit betreft bij aanschaf.
Meteen ook een aparte groep (met smeltzekering) voor de set aangelegd, daar is het ook niet minder van geworden..
'Jongens waren we - maar aardige jongens'

Heintje

Citaat van: wrieh op 29 mei 2020, 10:44:11... Ik ben eigenlijk wel benieuwd hou z'n sinus de omvormer maakt, wellicht een keer interessant om met een scoop op de omvormer te prikken :)?
Gewoon met een chopper met variabele dutycycle en een dubbel pi filter erachter?
Ik heb in mijn opleiding ooit een project met zo'n ding gedaan en dat werkte goed.
Ik weet de klok nog te hangen, de klepel ben ik allang kwijt ...   ;D

belegjeboterham

Voor zover ik begreep varieert zo'n ding ook de stroomafname om het optimale werkpunt (van de zonnepanelen dus) aan de DC ingang te meten/bepalen. De zonnepanelen moeten de optimale spanning versus stroomafname (hoogste rendement) maken en afhankelijk van de hoeveelheid licht verandert die spanning natuurlijk steeds.