Het “wat zou er aan de hand kunnen zijn” verhaal

Gestart door berret, 23 juni 2020, 09:19:40

Vorige topic - Volgende topic

berret

The proof of the pudding is in the eating.
Je kunt, als je wilt, een tegel lenen. Op dit moment heb ik mijn lamp uitgeleend, anders had je die ook best een paar dagen mogen lenen. Dat kan ook nog wel, maar dan pas ergens in de loop van volgende week.

dimitri

3 juli 2020, 13:05:05 #196 Laatste wijziging: 3 juli 2020, 14:04:57 door dimitri
Citaat van: minplus op  2 juli 2020, 18:05:53Berret geeft het goed weer maar toch nog even een reactie van mijn kant voor Dimitri omdat het bij het ervaren van geluid en het waarnemen van details en frequenties en plaatsing en zo nog wat over mijn vakgebied gaat waarin ik 50 jaar onderzoek en experimenten heb gedaan en laten doen waar het de zintuigen betreft.
En omdat hij over bol van onwaarheden praat en daarmee aangeeft dat ik sta te liegen wat nergens op slaat.
Verifieerbaar betekent controleerbaar, oftewel je kunt de proef tig maal herhalen en kijken of de uitkomst hetzelfde is. En hoe vaak iets net iets anders is want je hebt met zintuigen en hersenwerking te maken en de werking daarvan varieert. En er daarna de statistiek op loslaten om de waarschijnlijkheidsmarge te bepalen. Het is in de Biologie niet anders.
Je stukje over 'de wetenschap' raakte kant noch wal. Daar reageerde ik op en trok dat in een bredere context.  Dat maakt je nog geen leugenaar, maar toch leuk dat je het zo opvat.
Lenco L75 | SME3009 imp. | Denon DL-304 | Cinemag 3440-A SUT | Luxman C-02 / M-02 | Tannoy Arden mk.1 (met Peter GRF-R x-overs)

Tdo

Dimitri, wellicht kan je je post aanpasssen? Erg vervelend, neerbuigend en ad hominem. Lijkt mij niet nodig.
'Jongens waren we - maar aardige jongens'

dimitri

Citaat van: Tdo op  3 juli 2020, 13:25:16Dimitri, wellicht kan je je post aanpasssen? Erg vervelend, neerbuigend en ad hominem. Lijkt mij niet nodig.
Vind je het nu al wat beter? Of moet er nog meer aan geschaafd worden? ;)

En voor de analen: er was geen woord  van gelogen!
Lenco L75 | SME3009 imp. | Denon DL-304 | Cinemag 3440-A SUT | Luxman C-02 / M-02 | Tannoy Arden mk.1 (met Peter GRF-R x-overs)

Tannoysuperprestige 2

Berret,

Je was inmiddels tot DEEL 8 gekomen van de serie artikelen/toelichtingen.

Naar ik hoop/wens ga je verder met je reeks en verschijnt zsm DEEL 9 en de rest!  8)

Ik heb inmiddels DEEL 1 t/m DEEL 8 met kopiëren en plakken ingevoegd in een WORD doc! Deze kan later ter beschikking worden gesteld aan belangstellenden! ;)

berret

Nou, ik weet niet zeker of er nog veel delen zullen volgen. Ik kan misschien nog wat uitweiden over alle experimenten die we ( helemaal en zonder enige gene onwetenschappelijk) hebben gedaan, maar of dat erg zinvol is weet ik niet. Sommige van die experimenten staan zover van de wetenschap af  dat er ws toch alleen maar kritiek op komt. Dat is niet erg, maar ik heb geen zin om daar dan weer op te reageren.

Walt

Even los van het 'behandelen' zou ik het wel intressant vinden om wat aanbevelingen te krijgen voor toe te passen materialen, denk aan kabels: koper, zilver, goud of aan filtercomponenten: condensatoren, spoelen, weerstanden. Welke materialen/types laten van zichzelf het beste de structuurinformatie door etc.

Gr. Walter

Buell

Citaat van: berret op  3 juli 2020, 15:56:29Nou, ik weet niet zeker of er nog veel delen zullen volgen. Ik kan misschien nog wat uitweiden over alle experimenten die we ( helemaal en zonder enige gene onwetenschappelijk) hebben gedaan, maar of dat erg zinvol is weet ik niet. Sommige van die experimenten staan zover van de wetenschap af  dat er ws toch alleen maar kritiek op komt. Dat is niet erg, maar ik heb geen zin om daar dan weer op te reageren.

Ik zou het wel zou het heel erg waarderen.
Als iedereen de eerste viool wil spelen, krijg je nooit een orkest bij elkaar.

Line Magnetic LM219ia | Audio GD R2R 7 dac| Magna Hifi_Mano Ultra streamer | TvW Erres(Philips) CD104 | PrimaLuna 8 cdspeler | Franco Serblin- Accordo monitoren| Suzy Wong tegels | Audio lamp | stroom alles M-Way

minplus

Citaat van: dimitri op  3 juli 2020, 14:05:31
Citaat van: Tdo op  3 juli 2020, 13:25:16Dimitri, wellicht kan je je post aanpasssen? Erg vervelend, neerbuigend en ad hominem. Lijkt mij niet nodig.
Vind je het nu al wat beter? Of moet er nog meer aan geschaafd worden? ;)

En voor de analen: er was geen woord  van gelogen!

Liegen is expres dingen fout zeggen.
Maar iemand kan dus zonder enig benul van wetenschap de gekste dingen over wetenschap zeggen zonder te liegen.
If nothing goes right, go left; If nothing's left, go right

audiovorden

Berret,

Ik heb in ieder geval alle verhalen met interesse gelezen. Niet dat ik alles snap, maar een en ander wordt wel duidelijker voor mij. Bedankt voor je bijdragen. Het wordt zeer gewaardeerd.


RenéN

Ik sluit me hier volledig bij aan. Wel grappig dat Tannoysuperprestige 2 dat in een Word document plakt. Dat soort dingen verzamel ik meestal ook zo: het blijft overzichtelijk én het is makkelijk te delen. Leuk!

Ik vind overigens dat het hier, op een aantal irritante postings na, erg leuk is. Genoeg humor ook, in het Grand Café, waar ik de woordkunstenaars met veel plezier volg  :)

chansig

Citaat van: Buell op  3 juli 2020, 08:37:45Maar ik luister niet alleen naar klank, juist niet zelfs.
Ik luister of het me meer pakt, of het meer emoties oproept of ik beter kan horen of het in een kerk of in een zaal is opgenomen, dat soort zaken. Deze info zit vaak in de microdetails van de muziek.

En bij Cock van Sonore hoor je pas hoeveel informatie er eigenlijk zit in een opname.
Jules Deelder..mooie vent zeker niet vermoeiend. Maar zelfs een lamp had zijn optreden bij Jinek niet dragelijk gemaakt.

Maar even serieus...je opmerking dat je luistert of iets je meer pakt...zet mij wel aan het denken. Want ik voel het wanneer iets mij meer pakt. Dat tijdens het luisteren zomaar wel of niet gebeuren.

Geen idee hoe het bij Cock klinkt. Maar in de loop van de afgelopen jaren (sinds de set boven staat) weet ik inmiddels dat er enorm veel ruimte op een opname kan staan.  Ruimte die zomaar verloren gaat door verschillende redenen. Wanneer je de ruimte hoort, hoor je in mijn beleving ook de rest. En als je de ruimte hoort dan is dat een waanzinnig mooie ervaring.

Tijd terug een kort experiment gedaan met speakers dichtbij elkaar zetten (cm of 60 uit elkaar) en tussen de speakers mdf platen met demping erop. Vervolgens met je neus tegen het scherm aan gaan zitten en je weet niet wat je hoort en wat je hoort aan wat je allemaal mist aan informatie. Overweldigend bizar mooi. Heb er kort naar geluisterd omdat ik er niet aan gewend wilde raken want praktisch was het niet te doen.

Gr. Hans
Dutch & Dutch 8M, Paradigm Pw Link, 2 BK XLS 200 subwoofers

Sytse Fliege

Als Regenpak de "uitdaging" aan wil gaan mag ik vast wel een keer bij hem komen luisteren :)


RenéN

Citaat van: chansig op  3 juli 2020, 21:18:41Tijd terug een kort experiment gedaan met speakers dichtbij elkaar zetten (cm of 60 uit elkaar) en tussen de speakers mdf platen met demping erop. Vervolgens met je neus tegen het scherm aan gaan zitten en je weet niet wat je hoort en wat je hoort aan wat je allemaal mist aan informatie. Overweldigend bizar mooi. Heb er kort naar geluisterd omdat ik er niet aan gewend wilde raken want praktisch was het niet te doen.

Gr. Hans
Had SOTA Jerry dat ook niet? Ik heb helaas nooit bij hem geluisterd, maar het zou daar óók overweldigend zijn. Hoewel ik redelijk ver wil gaan met mijn opstelling (ik heb nu bijvoorbeeld ook behoorlijk forse open baffles....) is zo'n scherm er tussen misschien wel weer een openbaring. Maar jij zat dan ook helemaal near field te luisteren neem ik aan?

Dit triggert mij dan wel weer, zo'n post...... ???

Heintje

3 juli 2020, 21:44:55 #209 Laatste wijziging: 3 juli 2020, 21:54:09 door Heintje Reden: Aanvullingen
Citaat van: audiovorden op  3 juli 2020, 19:17:44Berret,

Ik heb in ieder geval alle verhalen met interesse gelezen. Niet dat ik alles snap, maar een en ander wordt wel duidelijker voor mij. Bedankt voor je bijdragen. Het wordt zeer gewaardeerd.
x 2, ik lees nog steeds mee sinds mijn post op pagina 3.

Ik kan er nog aan toevoegen dat mijn set voor velen van jullie waarschijnlijk helemaal ruk is (opgebouwd), maar dat hij mij onnoemelijk veel luisterplezier schenkt. 

Sanders "Myfi"?

En zonder gehaktificaties, in een rommelige ruimte, met Ring van Koilon en Schumann resonator.

Wat zonde dat de emoties hier zo hoog oplopen: het overkomt mijzelf ook wel eens en dan neem ik steevast een vrijwillige forumvakantie van precies 3 maanden ...   ;)