Sennheiser HD800 de deur uit. Waarom toch?

Gestart door FineTune, 14 november 2020, 23:46:37

Vorige topic - Volgende topic

FineTune

Heb een mooie Sennheiser HD800 met Dupont Resonators. Mooi zo'n top koptelefoon. Toch heb ik er 'problemen' mee. Net als mijn weer verkochte Beyerdynamic T1's.
De Sennheiser gaat in de verkoop om dezelfde reden als de T1's.

Het zijn beide zonder meer zeer goede koptelefoons. Toch stoor ik mij een de soms 'on natuurlijke tonen' die ik waarneem bij opname's van natuurlijke instrumenten en de menselijke stem.

Beide koptelefoon beiden orenschijnlijk meer detail vergeleken met mijn referentie. Meer dat dat wordt mijn inziens met name 'veroorzaak' door dat het hoge hoog iets getild is.

Jammer eigenlijk. Ik heb toch behoorlijk wat geld uitgegeven aan vele koptelefoons...maar mijn eerste aanschaf: de Beyerdymanic DT880S van midden jaren tachtig  (geheel plastic) is dusdanig homogeen en correct dat hij zich noch geslagen geven. Raar....maar waar. Zelfs de wegens homogeniteit geprezen HD600...heb ik net toch weer verwisseld voor de DT880S. :police:

Tuurlijk, de DT880S is net als de HD600/800, een beetje bas schuw vergeleken met concurrenten. Maar wat je hoort is uitermate correct!

Zijn er anderen die een soort zelfde ervaring hebben? Ik bedoel daarmee dat je opzoek gaat naar verbetering....maar je het nog niet hebt aangetroffen?


Regenpak

Vind het heel herkenbaar. Ik heb nu vier Beyers gekocht. Alle vier heb ik ze nog. Twee DT990's en twee DT770 Pro's. De '770 heeft een totaal ander karakter dan de '990. Met de tweede '990 moest ik terug want er bleek een defect (productiefout) in te zitten. Subiet een nieuwe gekregen.

Maar goed. Ik heb mijn oren op de twee verschillende Beyers laten "inspelen" en nu vind ik ze allebei geweldig. Misschien had jij dat ook moeten proberen. Ik ben nooit een fan geweest van Sennscheisser maar als ik me daar overheen had gezet was het ook daarmee wel goed gekomen. Of niet natuurlijk...

Tjerk
It's been Monday all week long!

karma

Heb een HD650 gehad die werd aangestuurd met een CEC hoofdtelefoon versterker en dat ging destijds wel erg goed. Ook bij mij is de DT990 pro een blijvertje. Enig dilemma is dag je het hoog een beetje onder controle moet krijgen. Een heldere bron, een heldere versterking en de DT990 zou een combi kunnen opleveren die te fel is. Volgend jaar ga ik me meer oriƫnteren om te kijken of ik een niveau hoger kan komen.