• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Nieuwe hoofdtelefoon kopen

Gestart door Henri1, 13 december 2020, 14:10:49

Vorige topic - Volgende topic

Heintje

Ik vond de nog in stock vervangers van de vervangers van de vervangers van de earpads voor mijn Sennheiser en ze bleken nog goed te zijn en goed te passen ook!

Jack_D

Er is zoveel keus, ik heb de Denon AH-GC30, die koop je nu al voor rond de â,¬200,- dan heb je Bluetooth 5 met aptX-HD, noise canceling, en je kan hem ook bedraad aansluiten als je wilt net zoals je oude hoofdtelefoon. Draagcomfort is zeer zeer goed, heb er behoorlijk wat geprobeerd, en deze zat het lekkerst. Muzikale hoofdtelefoon, heel gedetailleerd, en geen overdreven stampende bas, wat bij veel hoofdtelefoons tegenwoordig het geval blijkt.

Maar het kan natuurlijk ook goedkoper, jammer dat de winkels nu dicht zijn door Corona want dit is echt zo’n product wat je gewoon moet proberen.
Of bestel er een aantal bij een grote internetwinkel en hou die gene die je het beste bevalt. Beetje “stout” advies, maar het zijn dan ook rare tijden. Of anders wachten tot einde lockdown.

En het opknappen van je oude hoofdtelefoon is ook zo gek niet, als je hem nog goed vind klinken ist een prima optie.
Citaat van: Henri1 op 15 december 2020, 07:07:05
Citaat van: Jack_D op 15 december 2020, 00:56:20Blutooth 4 of 5 zegt niet zo veel. aptX-HD of Sony's soort eigen versie hiervan LDAC is belangrijk voor de geluidskwaliteit als je in de buurt van bedraad wilt komen. Hou er wel rekening mee dat je bron waarvan je afspeelt dit ook moet ondersteunen.

Voor minder als aptX-HD/LDAC zou ik niet draadloos gaan. Tenzij je alleen lage kwaliteit spotify of mp3's luistert. Maar voor een beetje goede geluidskwaliteit is minimaal aptX-HD/LDAC een must is mijn ervaring. Verschil is te horen met een goede hoofdtelefoon.


Over welk budget spreken we dan hier ?
I like music........

Henri1

Luxman C-02
Luxman M-02
Sony ES CD player
Marantz NA6006
Luxman T-530
B&W Matrix 802 S3

Jack_D

17 december 2020, 03:18:12 #18 Laatste wijziging: 17 december 2020, 03:21:55 door Jack_D Reden: Link naar BTA30 toegevoegd
Ja, heb ik gekocht, en gelijk weer terug gestuurd. Maand of 8 geleden.
Is op zich een goed klinkende Blutooth transmitter, welke AptX-HD ondersteunt. Maar de Blutooth implementatie sucks.... in iedergeval in combinatie met mijn Denon hoofdtelefoon.

Mijn probleem: na lekker luisteren zet ik mijn Denon hoofdtelefoon uit, "disconnected"..... en na een paar seconden is het opeens automatisch "connected". Ik kon mijn hoofdtelefoon dus niet meer uitzetten, dus elke keer een lege accu. Kon de hoofdtelefoon alleen uitzetten als de Blutooth transmitter ook uit stond, dat vind ik erg onhandig.

Ik heb een flink aantal BT transmitters geprobeerd het afgelopen jaar(is terug te vinden op het "concurrerende" forum). Linkje ernaar zal wel niet mogen. Maar als je op mijn gebruikersnaam zoek vind je desbetreffende topic vast wel.

De beste BT transmitter, heb hem sinds een paar weken, net nieuw op de markt, is de Fiio BTA30. Althans dat is mijn ervaring en mening. En nog net iets goedkoper dan de Argon.

Product info Fiio BTA30
I like music........

Henri1

Kogel is door de kerk.
Ik heb de Denon AH-GC30 besteld tegen bovengenoemde prijs.

Nu wachten op antwoord van Wifimedia i.v.m. de Fiio BTA30 AptX-HD transmitter.
Luxman C-02
Luxman M-02
Sony ES CD player
Marantz NA6006
Luxman T-530
B&W Matrix 802 S3

Jack_D

Ik heb de Fiio BTA30 bij "Ali" besteld, was tot een paar weken geleden helaas nergens in de buurt leverbaar. Op zich prima, alleen bij een gevalletje garantie niet echt handig.

Ik heb voor de Denon nog de volledige mep betaald, jij heb nu een top deal.
En je kan hem ook gewoon bedraad gebruiken als de Fiio nog even op zich laat wachten.

Als je gevoel en interpretatie van muziek het zelfde is als bij mij heb je voor een hele scherpe prijs een mooi hoofdtelefoon setje. Al blijft het natuurlijk een subjectief persoonlijk iets... 8)

Citaat van: Henri1 op 17 december 2020, 19:51:04Kogel is door de kerk.
Ik heb de Denon AH-GC30 besteld tegen bovengenoemde prijs.

Nu wachten op antwoord van Wifimedia i.v.m. de Fiio BTA30 AptX-HD transmitter.
I like music........

Henri1

Wat betreft BT transmitters kwam ik deze hier nog tegen.

Specs lijken mij iets minder dan de Fiio.
Wat denken jullie ?

https://www.oehlbach.com/nl/audio-apparatuur/elektronica/btr-evolution-5.0

Luxman C-02
Luxman M-02
Sony ES CD player
Marantz NA6006
Luxman T-530
B&W Matrix 802 S3

Jack_D

Denk dat ie best oke is als ik reviews zo lees. Iets minder spec's als de Fiio. Maar denk niet dat ze in luisterkwaliteit veel voor elkaar onder doen.

Wel ff een belangrijk puntje is dat Oehlback geen Coax-in heeft alleen maar optisch in. Geen probleem op zich, maar als je alleen ovér Coax beschik is het wel gelijk game-over ;D  En de prijs vind ik voor wat ie bied wel erg hoog.

Een ander dingetje is dat je altijd maar moet afwachten of het pairen/aankoppelen van de hoofdtelefoon goed gaat. Daar heb ik in de praktijk met mijn 7 Bluetooth transmitters nog wat gedoe mee gehad. Dus als je deze besteld, zorg dan dat je zeker weet dat je hem terug kan sturen als het niet werkt.

Maar los van bovenstaande puntjes denk ik dat het geen slechte combinatie is met je bestelde hoofdtelefoon. Maar dit is natuurlijk maar een "educated guess" van mijn kant. Die Argon ziet er op papier ook prima uit, maar die is in de praktijk echt geen vriendjes met de Denon... ;D
I like music........

Henri1

Ik heb ook de Fiio besteld. Nu afwachten tot de levering en dan testen.
Luxman C-02
Luxman M-02
Sony ES CD player
Marantz NA6006
Luxman T-530
B&W Matrix 802 S3

Henri1

Eerste indrukken van de hoofdtelefoon:
Zeer hoog draagcomfort, open en gedetailleerd klankbeeld, niet geforceerd.

Ik ben zeer happy.
Luxman C-02
Luxman M-02
Sony ES CD player
Marantz NA6006
Luxman T-530
B&W Matrix 802 S3

Jack_D

Blij te horen dat ie zo op het eerste gezicht, euh eerste gehoor, lijkt te bevallen. Het blijft altijd een persoonlijke en subjectief iets zo’n hoofdtelefoon. Behalve dan het draagcomfort, denk dat universeel is voor iedereen. Deze Denon zit gewoon echt lekker.

En jij hebt hem voor een zeer mooi prijsje, dat luisterd dan net nog weer iets lekkerder ;D
I like music........

Rinus747

Citaat van: Mmuetst op 15 december 2020, 00:09:08Wil je noice Cancelling? Zo ja...dan zijn Sony of Bosé de beste keuze. Wat betreft de protocollen, tja een koptelefoon is net als een luidspreker. Het is ook een persoonlijke smaak . Of er dan verschil is in protocol tussen merk A of merk B ..ik weet het niet, ze klinken allemaal anders.


Ik heb enkele weken geleden een Sony WH1000-XM3 gekocht. Ben zeer tevreden, maar dan: Ik heb geen enkele referentie.

Installeren was nog even een gedoe. Via de telefoon (Android) ging alles gelijk goed.

Via Windows 10 was het echter even een probleem. Uiteindelijk bleek dat het protocol voor een (mono) headset wel ondersteund werd, maar dat voor hifi stereo (Headphone = A2DP protocol) niet. Ik moest beta tester bij Microsoft worden om ook toegang te krijgen tot de laatste verbeteringen (Update build 19042. Twee beta levels risicovoller). Toen draaide mijn notebook ineens perfect.

3 weken later kreeg mijn PC ineens een released update (Update build 19041). Daarvoor was de recentste beta periode officieel voorbij. Ook dat was ineens goed.

De notebook heeft bluetooth 4.0 hardware van 8 jaar geleden. Dat bleek geen enkel probleem. Dat speelde allemaal in december 2020 en jan 2021.

In de PC zit een bluetooth 5.0 stick en die doet het ook goed. Wel heb ik gekozen voor een die backwards compatible was voor bluetooth 4.*. Met 4.* wordt ook 4.2 afgedekt, en 4.2 dat heeft de hoofdtelefoon. De goedkoopste stickies zijn slechts 4.0 backwards compattible. Het kan voldoende zijn, maar ik heb de gok maar niet gewaagd. Kostte 1.31 in china :) https://nl.aliexpress.com/item/1005001617184551.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.59e54c4dBGGTpx

Conclusie:

Voor je vanaf Windows 10 mooie muziek wil luisteren via een Sony hoofdtelefoon moet je eerst de Windows 10 update controleren. Update boven 19041 is voldoende (release jan 2021 = enkele dagen geleden)  & Hardware van bluetooth 4.0 is voldoende & Met bluetooth 5.0 stickies is het even goed opletten of ie alles afdek: 5.0 en backwards 4.0, 4.1 en 4.2 zonder uitzonderingen.

walterdepauw1963

Beste audiofreaks,

Ik ben opzoek naar een goede headset om muziek te beluisteren en Zoom calls te doen. Ik heb een interessante discount website gevonden met leuke modellen. Ik ken er niet zo heel veel van, kunnen jullie mij helpen met een goed model te kiezen?

https://www.officeeasy.nl/headset/pc-headset/usb-usb-c-headset.html

Alvast hartelijk bedankt!