• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Tjongejongejonge....

Gestart door A. Buys, 25 februari 2009, 00:39:36

Vorige topic - Volgende topic

Tom!

En dan hebben de bouwvakkers ineens een DAB+ radio...
Geluid is een van de meest overschatte eigenschappen van muziek.<br />--- E. Sch�nberger

Sytse Fliege

Tjerk kennende verzint ie daar wel wat op  ;D


Authentic guarantee, customer is the god

morph

Citaat van: Sytse Fliege op 22 juli 2021, 16:09:01Dit zouden ze in de EU ook eens moeten gaan doen; https://tweakers.net/nieuws/184752/amerikaanse-ftc-gaat-zich-hard-maken-voor-recht-om-te-repareren.html
Daar wordt dan ook al een tijdje aan gewerkt:

Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen voor het recht om elektronische apparatuur makkelijker te repareren en langer in leven te houden. Daarin staan regels rondom repareerbaarheid, maar ook garantieperiodes en beschikbaarheid van onderdelen.
bron (Tweakers, nov. 2020)

Weliswaar geen perfecte wet, maar er is tenminste wat ondernomen:

Na diverse geschillen tussen consumentengroepen en fabrikanten, heeft de EU in oktober 2019 wetgeving aangenomen die na 2021 verplicht om fabrikanten van apparaten vervangende onderdelen te leveren aan professionele reparateurs, gedurende tien jaar vanaf de fabricage.
bron (Wikipedia)

Nicolas

Citaat van: morph op 22 juli 2021, 11:49:45Alsof er een doel zou zijn in (of zitten achter) ontwikkelingen op het gebied van levensvormen binnen de natuur. Het al dan niet bewust streven naar overleven heeft geen eindpunt in vorm of toestand. Evolutie is geen lijn met een eindpunt naar een kroon op een schepping.

Virussen veranderen, dat is duidelijk. Ook niet dodelijke virussen kunnen besmettelijk zijn maar lange tijd in hun gastheer (onzijdig...) blijven voortleven binnen een ecologisch systeem, zonder te veranderen. Sommige virussen kunnen gevaarlijk blijken als dit samenleven doorbroken wordt. Gevaarlijk voor de diersoort (zoals een mens) dat dit systeem doorbreekt.
Zolang het lichaam van die nieuw besmette diersoort daar geen reactie op kan geven leeft het virus voort. Hoe langer dit voortbestaat, en zich zodoende kan blijven delen, hoe meer variaties (mutaties) er ontstaan. Sommige afsplitsingen zijn succesvol of succesvoller in voortbestaan, sommige niet.

Oftewel, hoe minder weerbaarheid een nieuwe gastheer bezit (dus de diersoort die de keten van het zo vaak onschadelijk samenleven van het virus met zijn eerdere gastheer doorbroken heeft), tegen de voor het lichaam onbekende indringer, hoe langer en meer het virus zich kan blijven verspreiden en veranderen.
Daarbij kan de variant voor die nieuwe gastheer gevaarlijker worden (meer ziekmakend) maar het kan ook de andere kant opgaan en er in minder schadelijke vorm in blijven voortbestaan.

Boeiende opmerking in de kantlijn hierbij: virussen zijn geen levensvormen, in tegenstelling tot de andere microben.
Gelieve anderhalve meter afstand te houden tussen uw en mijn bericht.

Regenpak

Citaat van: Sytse Fliege op 22 juli 2021, 16:44:57Tjerk kennende verzint ie daar wel wat op  ;D
JammerDRAB

Tjerk
It's been Monday all week long!