• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Pioneer DV-989AVi-s

Gestart door theohifi, 11 juli 2021, 17:22:23

Vorige topic - Volgende topic

theohifi

Nadat deze speler al geruime tijd de lade op commando opende, maar ook direct weer sloot opende deze ook niet meer. Met de standby opende de lade wel, CD erin en met de open/dicht knop gesloten en Play gestart, waarna Loading na ca. 20 seconden stopte, evenals Play.
De lade blijft nu gesloten, ook bij Standby.
Is deze speler nog te repareren, want na zo'n 6 à 7 jaar alleen maar plezier van deze speler te hebben gehad is het dood zonde om hem naar de kringloop te brengen.

Space

De speler is 16 jaar oud, ik denk persoonlijk dat het een dure grap wordt als het al mogelijk is.
Meridian G68,Meridian G98,Meridian HD621, Bryston 4Be NRB,Linn LP12, Empire vandenhul MC1000, Musical Fidelity X-LPS V3, Marantz UD 5005, front Thiel CS 2.4  , rear Linn Kaber LS500

minplus

Ik speel met o.a. een paar voortreffelijke spelers die meer dan 35 jaar oud zijn, maar dat zijn speciale en oerdegelijke gevallen.
De leeftijd zegt dus niet alles over of het zin heeft iets te repareren.
Heb ook een stel van de kringloop gehaald voor een tientje per stuk en een paar daarvan werken ook nog steeds voortreffelijk, waaronder een 30 jaar oude en onverwoestbare.
Het zegt dus niet zoveel, behalve dat je soms voor weinig een erg leuke kunt krijgen. Of voor meer een sublieme gemodde ouwe.

Hoe goed die Pioneer van jou is en of hij een revisie waard is weet ik niet.
If nothing goes right, go left; If nothing's left, go right

Space

aangezien we het over een dvd speler hebben en niet over een cd-speler maakt leeftijd helaas wel wat uit. Een DVD speler heeft normaal gezien een pc-loopwerk. Soms zijn deze te vervangen en soms niet.
Meridian G68,Meridian G98,Meridian HD621, Bryston 4Be NRB,Linn LP12, Empire vandenhul MC1000, Musical Fidelity X-LPS V3, Marantz UD 5005, front Thiel CS 2.4  , rear Linn Kaber LS500

Sytse Fliege

Als de lade niet meer opengaat zou het zomaar eens een snaartje kunnen zijn van een paar dubbeltjes.

Zelfbenoemd specialist

minplus

Sorry, had even de D niet gezien.
Voor de rest geldt wel dat ik hier een paar DVD-spelers van de kringloop van een tientje in gebruik heb.
Die in de woonkamer is een probleemloos werkende Video-DVD-combi (die helaas alleen van DVD naar Video kan kopiëren en niet omgekeerd, maf) en in de slaapkamer een voortreffelijke en ook probleemloze Merz die naast DVD vele andere formaten verwerkt. Dus revisie of voor weinig iets anders erg goeds blijft een overweging.
If nothing goes right, go left; If nothing's left, go right

theohifi

Advies van Sytse opgevolgd, snaartje besteld en gisteren (28-7) ontvangen en gemonteerd. Helaas geen succes, de lade blijft dicht, ook als de speler in de bypass staat, netvoeding uit-, lade handmatig geopend, netvoeding ingeschakeld en ziedaar: lade sluit en gaat niet meer open, ook niet in de bypass.
Vraag zijn er mensen binnen AF die nog een idee hebben? Alvast bedankt.