• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Q Acoustics Concept 40

Gestart door Wallyficent, 4 mei 2022, 12:29:21

Vorige topic - Volgende topic

Wallyficent

Hallo, beetje in tweestrijd, vandaar alle opinies welkom.
Al even staan er 2 goeie Q Acoustics 3050i´s thuis opgesteld. Sinds kort maakte ik de overstap van een doorsnee integrated versterker naar een (oudere tweedehandse, maar nog in topvorm verkerende) Rotel voor/eindversterker-combinatie. Geslaagd, zeer geslaagd. Een openbaring eigenlijk.
Maar dan kom je op een point of no return natuurlijk...
En nu besluipt me het verlangen om een upgrade te doen naar de Concept 40. Iemand ervaringen met die speaker, die zelfde klankbeeld zou hebben, maar dan stapje hoger in elk opzicht.
Loont dit de moeite, of is surplus miniem ? Is ook moeilijk te vinden trouwens...

RJVR

Het beste is om te kijken of je ergens de luidsprekers kunt vergelijken in een winkel of nog beter in je woonkamer op eigen versterker.

De Concept 40 luidspreker zitten in een iets hogere prijsklasse dan de 3050's, geen idee op de geluidskwaliteit veel beter is.

Allicht is het handig om bij aanschaf van nieuwe luidsprekers ook te oriënteren op luidsprekers van een ander merk en die te vergelijken.
Nad D3020
B&W Dm 2a

Wallyficent

Dank ! Dat is nu net wat de vraag : iemand ervaring met deze luidsprekers ? En qua karakter/timbre/beeld vergelijkbaar met welk ´merk´ speakers ? Het zit hem vooral in de combinatie tussen het ongekleurde easy-listening gevoel, en een toch precies en strak weergeven. Alle tips welkom.