• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Hoe kan je het beste uitvinden welk onderdeel het is?

Gestart door why, 29 december 2022, 19:02:30

Vorige topic - Volgende topic

why

Laatst heb ik van een hele aardige man via Marktplaats een hele berg onderdelen gekregen. Heel veel condensatoren en weerstanden maar ook dozen vol met andere dingen wat ik zo snel niet weet wat het is. Als voorbeeld neem ik dit oranje ding met 2 gewartelde pootjes.
Met dank aan mijn loeplamp kan ik naast het Philips logo lezen; 1 u 0  400v  479 MKP K1
Vis Google kom ik er wel achter dat dit een condensator moet zijn. Een ander blauw onderdeel leest op de voorzijde naast een ERO logo de volgende code; MKP 1846 W9 en op de bovenkant 2200 J 1600-
Dit zijn maar 2 willekeurige onderdelen uit een heel grote partij. Is er een goede manier om dit soort onderdelen snel thuis te brengen? Dit is dan nog nieuw, kan me voorstellen dat in oudere apparatuur dingen niet meer leesbaar zijn.

Is er belangstelling in delen van de enorme partij om zo tegen verzendkosten of ophalen anderen te voorzien van een voorraad? Ik durf niet te zeggen of het allemaal even bruikbaar is voor hobby maar de aantallen zijn zo gigantisch dat ik een deel graag wil verdelen omdat ik het ook gratis verkregen heb en om wat goodwill te kweken natuurlijk. Veel condensatoren zijn van voor mij goed klinkende merken als Nichicon en Rubicon. Als er interesse is om een groot deel via dit forum te verdelen kom ik graag in contact met iemand van dit forum in de regio Eindhoven om dit op een goede manier te doen.


Sterremuur

Dat is zeker goed spul voor de "revisionisten" op dit forum!

Het lijkt mij dan handig als iemand alles determineert en een lijst maakt met aantallen.
Zo komt het dan wel goed terecht.
Kijk ook eens op Tapedeck Forum en op Foto en Doka Forum

DTdH

Why,

Als het vooral om Philips-onderdelen gaat (maar niet alleen dan), kun je ook een balletje opgooien op
https://www.forum-mfbfreaks.nl
Daar is enorm veel specifieke Philips-kennis aanwezig.

Dirk

why

Bedankt voor de suggesties  :) De aantallen zijn echt enorm. Dit is gewoon echt teveel om zelf te gebruiken. Het probleem is een beetje dat ik niet zomaar alles kan identificeren. Mijn kennis schiet hier tekort. Heb het momenteel erg druk maar zal volgende week eens wat tijd uittrekken om alles zo goed als mogelijk op papier te zetten.

Henkjan

ik zie dat iemand t ook al bij de buren op ZBA gelinkt heeft, daar zitten er wat meer met een warme soldeerbout die je mss kunnen helpen
to DSP or not to DSP, that's the question

Nicolas

Mijn vader werkte blijkbaar ooit voor Philips (ik kan het hem niet meer vragen), iets met een afdeling waar de componenten hun kleurcode kregen door onderdompeling in verfbaden. Ik herken die grote doos, zo hadden we er thuis ook eentje.

Op je fotos zie ik enkel condensatoren. Je zegt dat er ook weerstanden bij zitten. Zit er nog ander spul in zoals ICs en (dubbel)transistoren? Dat zijn de componenten die voor mij lastiger beginnen worden om mijn 50 jaar oude synthesizers en oud computerspul in leven te houden. Weerstanden en condensatoren kan ik nog wel kopen, maar veel winkels beginnen zelfs courante ICs in DIP formaat al niet meer te hebben omdat de vraag klein wordt.
Gelieve anderhalve meter afstand te houden tussen uw en mijn bericht.