• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Verbaasd ... mijn ogen zijn opengegaan ... en mijn oren ook.

Gestart door KayaRahnee, 25 mei 2023, 20:14:27

Vorige topic - Volgende topic

KayaRahnee

Intussen speel ik reeds geruime tijd met Magnepan .7 speakers aangestuurd door zeer goedkope Aiyima a07 eindversterker met externe voeding en een even goedkope Douk D2 voorversterkertje.

Vanaf dat ik dit setje nuttig ben ik minder gaan begrijpen waarom mensen vaak erg veel geld uitgeven voor versterking.
Ook ik heb hier versterkers gehad, weliswaar als demo (gelukkig), die 4000€ en meer moesten kosten ... ik weet nu dat deze het niet beter deden dan de budget Chinese doosjes.

Zo hoor ik ook wel vaker de mening dat het geluid "kleuren" not done is ... de maggies staan ervoor bekend om wat minder bas weer te geven ... ik gebruik zowel de treble als de bass knop vrij extreem, op die manier is de bas er dan wel en het irriterend hoog is lekker mooi getemperd.
 
Bij bezoek hang ik al wel eens een doek over de versterkers, verbazende blikken wanneer ik na een tijd luisteren deze verwijder.

Ik ben een zeer gelukkige eigenaar van mijn low buget systeem.
Ik heb nooit kunnen geloven dat ik op deze manier gewenst succes zou boeken ... de akoestiek en de speakers maken de klank, aangepast naar eigen wens door de twee extra knopjes op de vv. Myfi dus.Niemand


minplus

If nothing goes right, go left; If nothing's left, go right

Tom!

Geluid is een van de meest overschatte eigenschappen van muziek.
--- E. Schönberger

KayaRahnee

Ja, zeker voor wat ze te bieden hebben, en regelmatig tweedehands te vinden in sublieme staat.

Regenpak

Wat grappig, de basrespons compenseren door de lage tonen wat op te halen. Dat doe ik ook met mijn geliefde Pioneer SX-626 met Jamo Mini-80 boekenkastboxjes. Die hebben van zichzelf best een goed geluid maar ook weinig bas. Door het plaatsen van een ST (!) subwoofer met een of andere Joepieversterker wordt dat mooi opgelost. Krijg veel lovende reacties van bezoekers die dat uiteraard niet weten  :laugh:

Tjerk
It's been Monday all week long!

MYRYAD

Wordt hier geen onterecht verschil gemaakt tussen low budget en weinig gekost?
Ik heb een set die "weinig" heeft gekost.  Een set goede zelfbouw speakers voor 250 euro, dezelfde speakers bij hifi zaak, ook gebruik 475 euro. Zouden volgens die kwaliteit zaak zeker voor driedubbel,m8nimaal 1500 euro, nieuw verkocht kunnen worden wanneer er een bekende naam om stond.
Mijn Myryad set gekocht, nieuw in doos met garantie, voor 750 euro ipv 3000 euro!
Magazijn verkoop na faillissement verkoop.  Hiermee heb ik een voor mijn gevoel, en mijn doen, een goede installatie. Weinig gekost, maar geen low budget installatie.

KayaRahnee

Citaat van: MYRYAD op 26 mei 2023, 08:12:22Wordt hier geen onterecht verschil gemaakt tussen low budget en weinig gekost?

In mijn verhaal staan de versterkers centraal, en dat zijn low budget apparaatjes die niet minder presteren dan "high end" versterkers van + 4000 € en meer.