• Welkom bij Audiofreaksforum, Audio, Hifi, Luidsprekers, Buizen. Graag inloggen of registreren.
 

Tube Elysium eigenaren gezocht

Gestart door Hornet, 24 september 2023, 11:28:12

Vorige topic - Volgende topic

Hornet

Hallo Allen,

Zijn er hier mensen in het bezit van Tube Elysium "Les Nations" mono versterkers? Momenteel zit er een storing in van mijn mono's en ik zou graag even wat vergelijkingsmateriaal willen hebben.

Alvast dank!

Theo van Wermeskerken

Het beste vergelijkingsmateriaal heb je toch al in huis ?
Je kunt het goede ememplaar heel mooi vergelijken met het defecte.
Je hoeft geen loodgieter te zijn om van buizen te houden

Hornet

Beste Theo,
Ben jij eigenaar van een dergelijke set?

Regenpak

Die storing treedt toch niet simultaan in beide monoblokken op? Enne, hoe manifesteert die storing zich dan?

Zal voor de gein eens zoeken voor doc van die Tube Asylum. Zal wel weer niks kunnen vinden...

Tjerk
It's been Monday all week long!

Theo van Wermeskerken

Citaat van: Hornet op 24 september 2023, 19:41:34Beste Theo,
Ben jij eigenaar van een dergelijke set?

Dan had ik dat wel gezegd.
Wel heb die jongens destijds eens getroffen.
Nogal ontluisterend.
Je hoeft geen loodgieter te zijn om van buizen te houden

Regenpak

Citaat van: Theo van Wermeskerken op 24 september 2023, 19:58:01Nogal ontluisterend.
Deze meneer was er anders nogal enthousiast over. Verder kan ik er niks over vinden behalve een adres in Dordrecht. En een kapotte Klote PTT Nederland pagina.

Tjerk
It's been Monday all week long!

Hornet

Beste Theo,

Met alle respect, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag, bent ook geen eigenaar van een dergelijke set... ik begrijp je reactie hier daarom ook niet.
Ik snap zelf ook wel dat ik links met rechts kan vergelijken, maar daar vraag ik niet om. Ik wil gewoon graag in contact komen met de eigenaar van een andere set Les Nations.
Dat een contact met de gebroeders Mijnster voor jou ontluisterend is geweest doet er hier ook niet toe. Zeg je dit om iets af te kraken? Of om mensen te ontmoedigen hier te reageren? Ik begrijp dit reageren om maar wat te zeggen niet zo goed. Misschien heb ik het mis, corrigeer me dan gerust.

@Regenpak, dank voor je reactie. Er is op wat foto's en een enkel artikeltje na helaas niks te vinden van deze versterkers. Daarom ook dat graag eens een mede eigenaar zou willen spreken. By the way, ik ben ook erg enthousiast over mijn set!

WanFie

Een van de twee broers is kennelijk overleden.
Een goede audiokennis had twee mono blokken met 845 buizen. Of dat de Nations waren weet ik niet. Deze waren  van Audionote versterkers afgeleid.

Hij heeft die versterkers in Rotterdam verkocht, maar of die man ze nog heeft betwijfel ik. dat zou een speurronde moeten worden.

Wat wil je bereiken met een contact met mede eigenaren?

Ik heb die versterkers vaak gehoord met JMR luidsprekers. Dat klonk heel erg goed.
:) Aandacht maakt alles mooier  :)

Hornet

@WanFie,

Ik zou graag in contact komen met andere eigenaren om te zien of de opbouw van de versterkers hetzelfde is, evenals de gebruikte materialen. Graag zou ik van een andere gebruiker eens horen en zien hoe hij of zij de bias afregelt omdat dit ergens op de interne bedrading gemeten moet worden op een bepaalde draad of aansluiting. Er zijn in mijn versterkers geen aparte bias punten ingebouwd en ik stel de bias niet zo heel vaak opnieuw af waardoor ik altijd weer twijfel of ik op het juiste punt meet. Mogelijk hebben andere mensen hier een andere manier voor. Zou gewoon eens met iemand anders willen kijken hoe zij dit doen, en of ze misschien aanpassingen gedaan hebben of bepaald onderhoud uitgevoerd hebben.

De gebroeders Mijnster zijn/waren beiden al op leeftijd. De ene broer deed al niks meer op versterker gebied en was ook niet beschikbaar voor contact over de versterkers. Ton Mijnster heeft jaren geleden mijn versterkers nog eens onderhanden gehad, maar het was voor de beste man toen al behoorlijk inspannend door zijn leeftijd en gezondheid. Erg vriendelijke man die graag bereid was nog te helpen. Als het waar is dat 1 van de gebroeders overleden is en het zou Ton zijn, dan is de elektronica specialist heengegaan, dus daarmee is dan ook de achterliggende kennis van deze versterkers verdwenen.

De kennis die er nog is zal dus gedeeld en doorgegeven moeten worden door degene die nog met deze mooie versterkers draaien.

WanFie

Je zou eens contact kunnen opnemen met Hansko op het High-end forum. Die heeft op het laatst nog met de gebroeders contact gehad. maar dat is ook al weer enkele jaren geleden. Misschien heb jij wel zijn versterkers. Die zijn inderdaad toen nog naar Mijnster geweest.
:) Aandacht maakt alles mooier  :)